Mielőtt rendszeresen fogyasztod a mézet, ezt mindenképpen tudnod kell a róla! Ezt teszi a szervezeteddel…



Természetes termék, amely ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag és egyedülálló jótékony tulajdonságokkal rendelkezik a szervezet működésére nézve. Ez nem más, mint a méz. Abból is a legjobb fajta, a nyers méz.

A méz, ha természetes forrásból származik és kezeletlen, csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik, amelyet bárki kamatoztathat. Lássuk, hogy melyek ezek!

Mivel magas a szénhidrát tartalma, ezért természetes forrású cukorból származó, könnyen hozzáférhető energiával látja el a testet. Ne feledd, hogy a rendszeresség nem szabad, hogy egyenlő legyen a mértéktelenséggel.


Sebgyógyulást segítő

Köszönhetően mikrobaellenes és gyógyító tulajdonságainak, a méz jó hatással van a sebgyógyulásra, égési sebek esetén is.


Bőr tisztító

Antioxidáns és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a méz segít megszabadulni a káros méreganyagoktól. Használd bátran, ha egészséges és tiszta bőrt szeretnél.


Koleszterinszint csökkentő

A Scientific World Journalban (Tudományos Világ folyóirat) közzétett tanulmány kimutatta, hogy a méz csökkenti a koleszterinszintet, mivel a benne található antioxidánsok rossz koleszterint szabályozó hatással rendelkeznek. A vizsgálat résztvevői 30 napig 70g mézet fogyasztottak. Az eredmények a koleszterinszint 3%-os csökkenését mutatták ki.


Szíverősítő

A rossz koleszterin csökkentése és antioxidáns hatásának köszönhetően megakadályozza, hogy az artériák falában oxidáció, gyulladás és szűkület következzen be. Ezáltal segít megelőzni a szívelégtelenség kialakulását is.


Memória javító

A Reuters Health tanulmányt készített a mézfogyasztás memóriára gyakorolt ​​hatásának bemutatására. 102 nőt választottak ki, akik 4 hónapig 20g mézet fogyasztottak naponta. Azok, akik mézet fogyasztottak, egy megjegyzendő szólistából 15 szóval többre voltak képesek emlékezni, mint a kontroll csoport és egyéb memóriateszteken is jobban teljesítettek.


Nyugodt alvást elősegítő

Szeretnél úgy aludni, mint egy kisbaba? Mielőtt elalszol, vegyél be egy kanál mézet. Ez segít felszabadítani a melatonint, amely alvást segítő hormon és segíti a belső óra szabályozását, az alvás-ébrenlét ciklus egyensúlyban tartását. A méz triptofánt is tartalmaz, amelyből melatonin és szerotonin képződik.


Emésztést támogató

Ha folyamatosan fájdalmat érzel a gyomrodban és emésztési zavarokkal küzdesz, akkor fogyassz mézet és vedd hasznát az antiszeptikus hatásának, amely segít enyhíteni a fájdalmakat.


Idegrendszert támogató

A szervezet idegsejtjeinek első számú tápláléka a glükóz, amely a mézben is megtalálható. Ez segíti az idegsejtek megfelelő működését.


Segít a fogyókúrában

Ha le akarsz adni pár kilót, az egyik legelső tanács, amit az orvosoktól kapsz, hogy hagyd el a édességeket – azonban a mézet nem kell! Ugyanis a cukortartalma más, mint a többi édesítőszernek. A méz felgyorsítja az anyagcserédet, ami létfontosságú a fogyókúrához.


Fontos! A cukorbetegek óvatosabban fogyasszák, mivel képes hirtelen megemelni a vércukorszintet.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)