„Engem akar, nem a házamat” – mondja a 82 éves nagymama, aki hozzáment 36 éves szerelméhez, pedig azért van itt néhány érdekesség...A 82 éves nyugdíjasnak és 36 éves egyiptomi párjának gyakran meg kell védeniük a kapcsolatukat olyan emberek előtt, akik megkérdőjelezik érzelmeik valódiságát.

A szerelmesek közötti nagy korkülönbség már régóta megszokottá vált a kapcsolatokban és a házasságokban, hiszen a szerelem mindent legyőz, az életkor pedig, ahogy mondani szokás, csak egy szám.

De amikor a 82 éves Iris Jones elárulta, hogy férjhez megy egy 36 éves egyiptomi mérnökhöz, akit a Facebookon ismert meg, a szerelmeseknek jó néhány kételkedő pillantásban volt részük.

Minden 2019-ben kezdődött, amikor a somerseti Weston-super-Mare-ből származó Jones kapott egy laptopot legidősebb fiától, Stephentől, aki ugyanakkor segített neki létrehozni egy Facebook profilt is.

Ezt követően a nő csatlakozott egy ateista csoporthoz, ahol találkozott a 36 éves Mohamed Ibriham egyiptomi mérnökkel. Beszélgetni kezdtek, és a férfi egy idő után szerelmet vallott.

Jones megkérdezte, mit akar egy olyan idős nőtől, mint ő, akivel még soha nem találkozott, akit még soha nem érintett meg, és még arra se volt lehetősége, hogy a szemébe nézzen. Az egyiptomi férfi erre azt felelte, hogy elbűvölőnek találja őt, és beleszeretett.

Ezután Ibrahim küldött egy képet magáról Jones-nak, aki hamarosan elkezdett hasonlóan érezni a férfi iránt. Öt hónappal a megismerkedésük után az idős nő Londonból Kairóba repült, hogy életében először találkozzon egyiptomi szerelmével.

Házassági tervek

Miután Jones és Ibriham találkozott Kairóban, eltöltöttek együtt egy kis időt. Meglátogatták a piramisokat, éttermekbe jártak, még csónakázni is elmentek, és tevén is utaztak. Ugyanakkor Jones megismerkedett a férfi édesanyjával is, aki 10 évvel fiatalabb nála, és gyorsan összebarátkozott vele.

Négy nappal később úgy döntöttek, hogy összeházasodnak a kairói brit nagykövetségen, de ez végül nem sikerült, mivel nem voltak meg a szükséges papírjaik. Ugyanakkor Jones családja ellenezte a kapcsolatot a nagy korkülönbség miatt.

Jones és Ibrahim mindenki előtt megvédik a szerelmüket

Azokra a kérdésekre, amelyek kétségbe vonták egyiptomi szerelme szándékait, Jones azt felelte, hogy ha Ibrahim valóban a pénze miatt akarná elvenni őt, a férfinak csalódnia kellene, mert heti 200 font nyugdíjból és rokkantsági segélyből él.

Hozzátette, hogy 36 éves szerelme csak őt akarja, nem a házát, és a férfi még abba is beleegyezett, hogy aláírjon egy házassági szerződést, hogy bizonyítsa a szerelmét.

„Éveket töltöttem azzal, hogy boldoggá tegyek másokat, és most csak feleségül akarok menni ahhoz a férfihoz, akit szeretek, mielőtt meghalok” – mondta Jones.

Jones kétgyermekes édesanya, fiai, Darren és Stephen az 50-es éveikben járnak, és a nő szerint nehezen tudnak megbékélni új szerelmével, de hisz benne, hogy idővel elfogadják Ibrahimot.

A maga részéről Ibriham ragaszkodott hozzá, hogy nem a pénz miatt van az idős nővel: „A szerelemben nem számít az életkor, és nem ismer határokat. Iris és én jól megértjük egymást, és gyengéd érzéseink vannak egymás iránt. Nem érdekel senki más véleménye – csak az számít, ami nekem jónak tűnik” – magyarázta.

A két szerelmes végül összeházasodott

Jones és Ibriham 2020 novemberében házasodtak össze, de a világjárvány miatt körülbelül tíz hónapot kellett várniuk, hogy a férfi megkapja a vízumot, és Angliába utazhasson.

Jones elmondta, hogy ez idő alatt hiányzott neki a szerelme, és a szívfájdalmat csak növelte a bizonytalanság. Azt is hozzátette, hogy ha Ibrahim nem kapta volna meg a vízumot, az számára olyan érzés lett volna, mintha eljött volna a világvége.

A kétgyermekes édesanya elmondta, hogy a belügyminisztérium bizonyítékot kért a kapcsolatukról, pénzügyeikről és Ibrahim nyelvtudásáról, ezért a férfinak le kellett tennie egy angol nyelvvizsgát.

Jones azt is elárulta, hogy amennyiben Ibrahim vízumkérelmét elutasították volna, készen állt rá, hogy Egyiptomba költözzön, és semmi nem választhatta el őket egymástól. Szerencsére Ibriham hároméves vízumot kapott, miután letette a nyelvvizsgát, és bebizonyította, hogy összeköltözik Jones-szal.

Ezt követően a pár megjelent a Today Morning Show-ban, hogy újraegyesülésükről és egymás iránti érzéseikről beszéljenek.

„A szerelem minden akadályt legyőz. Vannak problémáink, mert Mohamed most alkalmazkodik a nyugati élethez, én pedig ahhoz, hogy egy férfi legyen a közelemben” – mondta Jones.

Amellett is kitartott, hogy kapcsolatuk varázsa soha nem fog elmúlni, és amikor az emberek azt kérdezik tőle, hogy talált rá a szerelemre, azt feleli, hogy nem nekünk kell keresnünk a szerelmet, hanem az talál meg bennünket.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)