Egy lépésre lehet a béke! Ukrajna olyat ajánlott fel Oroszországnak, ami a fő követelése volt Putyinnak! ITT vannak a részletek:



Az orosz védelmi minisztérium úgy döntött, hogy alapvetően csökkenti a katonai tevékenységet Kijev és Csernyihiv irányában – jelentette ki a tárca helyettes vezetője kedden Moszkvában.

A török külügyminiszter időközben úgy nyilatkozott, hogy az eddigi legjelentősebb előrelépés történhetett az orosz-ukrán tűzszüneti tárgyalásokon.

Az orosz és az ukrán delegáció Isztambulban folytat jelenleg egyeztetéseket egy tűzszüneti megállapodás tető alá hozása érdekében.

Az orosz védelmi minisztérium időközben jelezte, hogy „radikálisan csökkentik” a Kijev és Csernyihiv városa körül folytatott katonai tevékenységüket. Emellett jelezték, hogy a mostani egyeztetések egy államfői szintű találkozónak is megágyazhatnak Ukrajna és Oroszország között.

Oroszország már korábban is tompította háborús retorikáját. A Financial Times például bennfentes információkra hivatkozva írta, hogy Moszkva már nem akarja elérni Ukrajna „nácitalanítását” és azt megengedi Ukrajnának, hogy belépjen az Európai Unióba, ha a NATO-ba vagy más, katonai szövetségi rendszerbe nem lép be. A demilitarizálásra vonatkozó követeléseket szintén elengedhették az oroszok.

A források azt állítják, hogy Ukrajna is hajlandó lemondani a NATO-tagságról, ha cserébe biztonsági garanciákban részesül és csatlakozhat az Európai Unióba.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)