65 éve él vastüdővel ez a férfi.. 6 éves korában került bele, és benne öregedett meg



Paul Alexander ma már 71 éves, foglalkozására nézve ügyvéd. Hat éves korában, az 50-es évek első felében egy gyermekbénulás-járvány áldozata lett, és ezért került vastüdőre, amelyen már 65 éve él.

A légző izmai nem működnek automatikusan, így bár pár órára elhagyhatja a vastüdőt, de ez alatt akaratlagosan kell levegőt vennie, ami egyáltalán nem könnyű feladat.

A nehézségek ellenére sikeres pálya áll a ma már nyugdíjas ügyvéd mögött. Remekül dolgozott, ügyfelei megbíztak benne, és sokak számára példaképpé vált.

Néhány éve egy nehezebb időszakot élt meg, mert meghibásodott a vastüdő, és nagyon nehéz volt olyan szerelőt találni, aki ezt a gépezetet még képes megjavítani. Végül egy kedves gépészmérnök segített neki abban, hogy megreparálja a szerkezetet, és így lényegében megmentette Paul életét.

Ma már ő az egyik utolsó olyan ember az egész világon, akit vastüdő tart életben, hazánkban egyébként 2005-ben, immár tizenhat éve cserélték le az utolsó ilyen masinát.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)