A kórboncnok kipakolt! Félelmetes dologra jöttek rá koronavírusos betegek boncolásakor



A koronavírus miatt elhunytak boncolásakor csaknem minden szervben találtak vérrögöket.

Majdnem minden szervben találtak vérrögöket Covid-19-ben elhunyt betegek boncolásakor – írja a ScienceAlert.

Ez a felfedezés azért jelentős, mert megdől az az elmélet, miszerint a koronavírus-fertőzés csak a tüdőt támadja. A boncolásokat a New York-i egyetemen végezték el.

A vírus okozta megbetegedést eleinte a tüdőgyulladáshoz hasonlították, mostanra viszont bebizonyosodott, hogy a Covid-19 az egész testünket károsíthatja, például vérrögképződést okozhat, ami stroke-hoz, veseelégtelenséghez, szívizomgyulladáshoz és immunrendszeri zavarokhoz vezethet.

Korábban végzett kutatások során arra a következtetésre jutottak, hogy a nagyobb erekben, a tüdőben, a szívben, az agyban és a bőrön alakulhatnak ki a vérrögök, ám a mostani tanulmány igazolta, hogy a kisebb erekben ugyanúgy előfordulhatnak – írja az Index.

A vizsgálatok során nem csupán vérrögöket fedeztek fel a kutatók, hanem egy csontvelősejtet is, ami általában nem szokott a csontokon és a tüdőn kívül más szervben előfordulni, ezúttal azonban a vesékben, a májban, illetve más szervekben is találtak, sőt, a szívben is. A szakértők most a nagy csontvelősejtek és a kisebb erekben kialakuló vérrögök kapcsolatát kutatják.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)