9 hónapig lesz érvényes az uniós védettségi igazolvány... Kettőt lehet találhattok ugyan miért...!



Azok számára azonban, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, korlátozott lesz az élet!

Február 1-jén hatályba lép a koronavírus elleni védettségről szóló uniós igazolványokra vonatkozó rendelet módosítása.

Ennek értelmében az uniós védettségi igazolvány 9 hónapig lesz érvényes az Európai Unión belüli utazásoknál – közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Az uniós védettségi igazolvánnyal rendelkező utazókra nem vonatkozhatnak a szabad mozgást érintő további korlátozások. Azok számára azonban, akik nem rendelkeznek uniós védettségi igazolvánnyal, elő lehet írni, hogy az érkezést megelőzően vagy legfeljebb 24 órával az érkezést követően tesztet végeztessenek.

Az alapvető feladatot ellátó utazók, azok, akiknek az utazása elengedhetetlen, a külföldre ingázó munkavállalók és a 12 év alatti gyermekek mentesülnek e követelmény alól.

A rendelet értelmében az igazolványok érvényességét az alapoltási sorozat utolsó adagjának beadásától kezdődően kell számítani.

A szabályok csak az EU-n belüli utazáshoz használt oltási igazolásokra vonatkoznak.

A tagállamok eltérő szabályokat alkalmazhatnak az EU-tanúsítvány belföldi felhasználása során. Az Európai Bizottság azonban felkérte a tagállamokat, hogy igazodjanak az uniós szinten meghatározott elfogadási időszakhoz.


Vagyis 9 havonta oltakoznunk kell jelen állás szerint.

Vagyis innentől kezdve az utazgathat szabadon, akinek van ilyen oltási igazolványa.

Keddtől új szabályokat kell bevezetni az emlékeztető oltások tanúsítványban feltüntetett kódolására vonatkozóan is.

Erre azért van szükség, hogy az alapoltási sorozat befejezése után kiállított oltási igazolványokat meg lehessen különböztetni az emlékeztető adag beadását feltüntető oltási igazolványoktól.

Sajnos ez minket is érinthet még akkor is, ha Magyraországon vagyunk és nem tervezünk sehová menni…

Ugyanis előbb vagy utóbb, de Orbánék is bevezetik azt, hogy az oltási igazolványnak jóval nagyobb szerepe legyen, és ráadásul folyamatosan frissen kelljen tartani, hogy érvényes maradjon, azaz állandóan oltakoznunk kell majd.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)