Erre aztán végképp nem számított senki! Rusvai szerint már szükséges lehet a negyedik oltás, méghozzá EZEKNEK az embereknek:



Már nagyon esedékes a negyedik vakcina szükségessége - emelte ki a HírTV-nek Rusvai Miklós virológus, aki arra is felhívta ismét a figyelmet, hogy az omikron-variáns hamarosan beindíthatja a koronavírus-járvány ötödik hullámát.

Rusvai Miklós virológus szerint a negyedik vakcina elsősorban már azoknál lehet szükséges, akiket nagyon korán oltottak. Körülbelül egy évvel ezelőtt kezdődtek az immunizálások az egészségügyben, az idősotthonokban.

A Portfolio tegnap megírta: nem várhatunk arra, hogy megérkezzen az omikron-specifikus koronavírus elleni oltás Magyarországra, hiszen sokaknak már most is nagyon alacsony a védettsége a vírussal szemben. „Akik két Sinopharm vakcinát kaptak tavasszal és egy emlékeztető oltást nyáron, azoknak lehetővé kell tenni a 4. oltás felvételét” – mondta a Portfolio-nak Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója a vállalat munkavállalóinak tesztelési eredményeire alapozva. Szerinte a kormánynak januárban biztosítani kell a hozzáférést a 4. oltáshoz, aminek a felvételét azoknak is érdemes megfontolniuk, akik négy-öt hónapja kapták meg a 3. dózist, hiszen jelentősen mérséklődhetett mostanra az ellenanyag-szintjük. Sinkó beszélt az oltások hatékonyságáról, a vakcinamixekről és az oltások nyújtotta halálozás elleni védelemről is.

Rusvai Miklós a fertőzési adatok kapcsán megjegyezte, hogy habár Magyarország túl van a negyedik hullám csúcsán, a vírus az ünnepek alatt is fertőz. Az omikron hamarosan beindítja az ötödik hullámot is, ez valószínű az ünnepi népmozgás. A családlátogatások, a baráti összejövetelek vélhetően lehetőséget adtak az omikron terjedésére.


A műsorban kitértek arra is, hogy az oltás a két ünnep közötti időszakban is zajlott, továbbá januárban több oltási akciót is szerveznek az országban. Legalább egy hétvégi oltást minden háziorvosnak el kell vállalni. Azok, akik ezt a feladatot nem vállalják, bírságot kaphatnak. 


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)