Az orvosom tanácsára minden nap ettem fokhagymát, ez lett a következménye!



Sokat hallunk manapság a fokhagyma jótékony hatásáról és jól tudjuk, hogy nem csak a konyhában vehetjük hasznát. Arról is tudsz, hogy nem csupán a megfázást és az influenzát kezelheted vele?

Sok más hasznos hozadéka van annak, ha naponta fogyasztasz belőle. Ezek közül mutatunk be néhányat.


1# Vonzóbb leszel


Ez a férfiakra igaz. Persze randevú előtt legalább 12 órával kell elfogyasztani a fokhagymát, abból is 2 gerezdet, hogy kifejtse hatását. Tudományosan nehéz kimutatni mi lehet az oka, hogy a nők jobban vonzódnak így a férfiakhoz. Valószínűleg az antibakteriális tulajdonsága miatt az izzadság nem lesz tőle szagos.


2# Immunrendszered erősebb lesz


Már a nagyanyáink is tudták, hogy a fokhagyma jó baktérium, vírus és gombaölő, de tudományosan is bizonyításra lelt, hogy a rendszeres fokhagyma fogyasztással védhetjük csak igazán magunkat a téli betegségektől. Adjunk hálát az allicinnek. Nyersen a leghatékonyabb!


3# Vérnyomásod stabilabb lesz


A rendszeres fokhagyma fogyasztás csökkenti a koleszterin szintet, aminek köszönhetően csökken az érelmeszesedés kockázata, a vérnyomás és a szívre jutó terhelés. Ehhez naponta 4 gerezdet meg lehet enni.


4# Javul a memóriád


A fokhagymában található antioxidánsok segítenek kivédeni a sejtek oxidatív károsodását, ez késlelteti az öregedési folyamatot az agyban is.


5# Javul az állóképességed


A fokhagyma segíti a szívizom és a vázizmok hatékonyabb működését. Ha sportolsz, akkor javul a teljesítőképességed, ha nem, akkor csökkenti a fáradtságot és segít talpon maradni a téli fertőző betegségek viharában is.


6# A hajad és a bőröd is egészségesebb lesz


A fokhagyma segíti a hajnövekedést és a hajszálak megerősödését. A hajhullás ellen is kezelést jelent. A fejbőrre is fel lehet vinni. Szerencsére már kifejlesztettek szagmentes fokhagymaolajat is.

A napi 2 fokhagymagerezd elfogyasztása segíti a kollagén és az elasztin termelődését, amelyek a bőr feszességét és rugalmasságát segítik elő.


7# Csökken a fogfájdalmad


Antibakteriális és gombaellenes hatásának köszönhetően a fokhagyma jót tesz a fog- és szájbetegségeknek. Elpusztítja a kórokozó bacikat és segít a gyulladt ínynek gyógyulni.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)