Amiről sokan nem tudnak – így lehet akár halálos mellékhatása is a szobában való ruhaszárításnak



Te is odabent szárítod a ruhát? Akkor olvasd el az alábbi cikket és többé nem a szobában teszed majd!

Egy bostoni 43 éves férfi, Craig Mather állítja, hogy a súlyos tüdőgyulladását a lakásban szárított ruhák páralecsapódása okozta. A nappaliban száradó ruhák miatt elszaporodtak a férfi lakásában a gombaspórák.

“A dologra akkor derült fér, amikor a súlyos tüdőbetegségemet és a légzési problémákat is diagnosztizálták. Hirtelen próbáltam minden óvintézkedést megtenni, hogy megszabaduljak a spóráktól, de úgy tűnt, hogy hamarabb kellett volna gondolkozni”-mondta a három gyerekes apa.

Az orvos felhívta a figyelmét, hogy az állapota egyre csak súlyosbodik, ezért az elmúlt 12 hónapban fokozottan odafigyeltek arra, hogy ne szárítsák a ruhákat a lakásban. Ebben az időszakban kezdte érezni a javulást, egy idő után már nem érzékelte olyan erősen a tüneteket.

Szakemberek szerint nagyon egészségtelen, ha bent szárítjuk a ruhákat. Főleg, ha radiátorra tesszük a vizes ruhákat, akár 30 százalékkal is megnövelhetjük a lakóterület páratartamát, és így tökéletes közeget biztosítunk a gombák szaporodásához.

“A sok kimosott ruha, majdnem két liter vizet tartalmaz. A legtöbben immunisak egy ideig a gombás fertőzésre, azonban nagyobb veszélyeztetettségnek vannak kitéve az asztmás betegek, azok akiknek le van gyengülve az immunrendszerük, és a daganatos betegek. Ez az állapot akár visszafordíthatatlan tüdőkárosodást is okozhat. Jól meg kell fontolni, hogy hol szárítjuk a ruhákat, mindenképp részesítsük előnyben az udvart, teraszt.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)