Újabb hírek jöttek Csollány Szilveszterről, a halál torkából visszatérő Fidesz-es politikus ezt üzente neki



Az egész ország aggódik Csollány Szilveszterért, és szorít, hogy felépüljön.

Egy hete jött a sokkoló hír: a versenyzéstől 2003-ban visszavonult, olimpiai bajnok tornász megfertőződött a koronavírussal, lélegeztetőgépre került.

Reményt adhat az, hogy akadt, aki reménytelen helyzetből is képes volt talpra állni! Bányai Gábor azt is elmondta a Blikknek, mi kellett az ő csodás gyógyulásához, és reméli, Csollánynak is sikerül felépülnie.

Egy hete derült ki, hogy az 51 éves Csollány nagyon beteg. Először Sopronban kezelték, ám Budapestre kellett szállítani, harcol az életéért.

A Fidesz országgyűlési képviselője, az 52 esztendős Bányai Gábor összesen 111 napot töltött intenzív osztályon, ebből 85-öt mélyaltatásban, 69 napig pedig a műtüdő segítségével tartották életben. Elmondta a Blikknek, hogy neki mi segített a felgyógyulásban, és mire lehet szüksége Csollánynak a felépüléshez.

– Úgy gondolom, hogy a legfontosabb az akaraterő. Az orvostudomány lehetőségei is behatároltak, a végén a betegen múlik, hogy elmegy vagy marad… Nekem rengeteget segített, hogy a családom sokat látogatott, mindig ott voltak mellettem a szeretteim, amikor csak lehetett.Nem engedték el a kezemet, és én ezt, tudat alatt éreztem, ez volt a kulcs.Az agyam ugyan nem volt ott, de a lélek érzi a támogatást és a szeretetet. Ez tartott engem életben.

És az ő esete szerencsére nem az egyetlen, hiszen Érd KDNP-s országgyűlési képviselője, Aradszki András is meggyógyult, közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után – öt hétig volt lélegeztetőgépen.

Az ilyen, életért vívott küzdelemben egy különleges lélegeztetőgép, az ECMO nevezetű eszköz segíthet, ez ugyanis képes a tüdő nélküli légzést megvalósítani. Ezzel a Csollányhoz hasonló, fiatalabb, súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket tarthatják életben, és ilyennel kezelték Bányait is.

– Amikor rá voltam kötve a gépre, altatásban voltam. Az orvosok és ápolók mégis megérintettek, simogattak, beszéltek hozzám, törődtek velem. Ugyan reagálni nem tudtam, de éreztem a gondoskodásukat, és ez is rengeteg erőt adott nekem – tette hozzá Bányai.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)