Kiderült a vércsoport titok! Mutatjuk, melyik vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen!



Miért fontos egészségünk szempontjából, hogy tudatosak legyünk a vércsoportunkra?

Az csak az egyik ok, hogy a vércsoportunk döntő jelentőséggel bírhat abból a szempontból, hogy mit érdemes fogyasztanunk és mit nem (vércsoport diéta).

Ám az sem elhanyagolható, hogy egyes betegségek előfordulásának kockázatára (más faktorokkal együtt) hatással lehet a vércsoportunk is.

A vércsoportokat megkülönböztetése a vérben található cukor és fehérje kombinációk alapján történik. a négy vércsoport pedig az alábbi: A, B, AB, és 0.

Csokorba szedtük az egyes vércsoportok erősségeit, illetve azokat a területeket, ahol fokozott kockázatnak vannak kitéve az egyes vércsoportú emberek.

De előbb még következzen egy kis táblázat, ki kinek adhat vért:

A 0 vércsoportúak szervezete ellenállóbb a maláriával és egyes agyi betegségekkel szemben. Náluk kisebb az Alzheimer-kór, valamint a kognitív károsodás kockázata.

Az A-s vérű nők viszont termékenyebbek, mint a 0-sok. Az is igaz viszont, hogy a 0-s vércsoportú nők esetén kisebb az esély, hogy terhesség alatt magas vérnyomás alakul ki.

Egy észak-európai tudósokból álló kutatócsoport a vérrög-képződés kockázatát tanulmányozva arra jutott, hogy ez a B vércsoportnál a leggyakoribb, és a 0-snál a legritkább.

A 0-s vércsoporthoz tartozó embereknél ezen kívül egyes rákos megbetegedések kialakulása is ritkábbnak bizonyult, így például a gyomor-, vagy a májráké.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)