Kiderült a vércsoport titok! Mutatjuk, melyik vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen!Miért fontos egészségünk szempontjából, hogy tudatosak legyünk a vércsoportunkra?

Az csak az egyik ok, hogy a vércsoportunk döntő jelentőséggel bírhat abból a szempontból, hogy mit érdemes fogyasztanunk és mit nem (vércsoport diéta).

Ám az sem elhanyagolható, hogy egyes betegségek előfordulásának kockázatára (más faktorokkal együtt) hatással lehet a vércsoportunk is.

A vércsoportokat megkülönböztetése a vérben található cukor és fehérje kombinációk alapján történik. a négy vércsoport pedig az alábbi: A, B, AB, és 0.

Csokorba szedtük az egyes vércsoportok erősségeit, illetve azokat a területeket, ahol fokozott kockázatnak vannak kitéve az egyes vércsoportú emberek.

De előbb még következzen egy kis táblázat, ki kinek adhat vért:

A 0 vércsoportúak szervezete ellenállóbb a maláriával és egyes agyi betegségekkel szemben. Náluk kisebb az Alzheimer-kór, valamint a kognitív károsodás kockázata.

Az A-s vérű nők viszont termékenyebbek, mint a 0-sok. Az is igaz viszont, hogy a 0-s vércsoportú nők esetén kisebb az esély, hogy terhesség alatt magas vérnyomás alakul ki.

Egy észak-európai tudósokból álló kutatócsoport a vérrög-képződés kockázatát tanulmányozva arra jutott, hogy ez a B vércsoportnál a leggyakoribb, és a 0-snál a legritkább.

A 0-s vércsoporthoz tartozó embereknél ezen kívül egyes rákos megbetegedések kialakulása is ritkábbnak bizonyult, így például a gyomor-, vagy a májráké.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék