Jön a kötelező oltás Magyarországon is, amennyiben elfogadják a javaslatot!



Politikusokkal ütköztette a véleményét Boldogkői Zsolt, az ismert virológus. Hogy kinek vannak radikálisabb nézetei, döntsék el önök.

Boldogkői Zsolt virológus véleménye szerint azonban világjárvány idején egy ember fertőző betegsége nem magánügy, hanem társadalmi ügy. Arra is célzott, hogy a vakcinák hatékonysága kapcsán kifejtett kormányzati kommunikáció nem elég meggyőző.

Ráadásul – mint kifejtette – van egy széles réteg, amely elvi alapon ellenzi az oltást, rájuk a tények nem hatnak. Az ő esetükben már nem ismeretterjesztésre van szükség, hanem állami kényszerre, azaz kötelező oltásra, írja a blikk.hu

Borsik Viktor, a momentumos beszélgetőpartner arról elmélkedett, hogy még mindig nem tudni, ki vállalja a felelősséget a vakcinákért. Boldogkői elmondta, hogy a termékfelelősség a gyártóé, ha egy vakcina végleges engedélyt kap. Amíg viszont a vészhelyzeti használatra engedélyezik, addig nem terheli termékfelelősség a gyártót.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)