Hoppá!! VÉGRE! Megvan a csodaszer a világjárvány ellen?



A kínai tudósok azt állítják, hogy egy univerzális vakcina tervezéséhez alkalmas, minden Covid-változatot semlegesítő antitestet találtak.

Kínai tudósok azt állítják, hogy izoláltak egy olyan antitestet, amely hatékonyan semlegesíti a Covid-19 összes törzsét, mind laboratóriumi, mind élő szervezeten végzett kísérletekre hivatkozva.

Egy kedden közzétett tanulmányban különböző intézmények, köztük a kvangcsoui Sun Yat-sen Egyetem és a hangcsoui Zhejiang Egyetem kínai tudósai azt állítják, hogy megvan a csodaszer a Covid-19 világjárvány ellen.

A szerzők azt állítják, hogy a 35B5 monoklonális antitestről mind in vitro (laboratóriumi vagy kémcsőben végzett kísérlet), mind in vivo (élő szervezeten végzett) vizsgálatokban kimutatták, hogy semlegesíti a vad típusú (mutációk nélküli) Covid-19-et, valamint az aggályos változatokat (VOC). Az in vivo vizsgálatokat humanizált egereken végezték.

A tudósok megjegyezték, hogy az antitest az erősen mutálódott Delta-változatra is hat, amely az év eleji indiai felbukkanása óta világszerte halálos fertőzési hullámokért felelős.

“A 35B5 úgy semlegesíti a SARS-CoV-2-t [Covid-19], hogy egy olyan egyedi epitópot [az antigénmolekula része, amelyhez az antitest kötődik] céloz meg, amely elkerüli az uralkodó mutációs helyeket” – magyarázza a tanulmány. Más szóval, a 35B5 a vírus egy olyan egyedi részét célozza meg, amely nem változik a mutációs folyamat során.

Ki lehetne használni az Omikron ellen

Azáltal, hogy a vírus olyan részét célozza meg, amelyet nem befolyásolnak a keringő mutációk, a 35B5 antitest “pán-neutralizáló hatékonyságot” mutatott több törzs esetében. A tudósok szerint ezeket az eredményeket “ki lehetne használni egy univerzális SARS-CoV-2 [Covid-19] vakcina racionális tervezéséhez”.

Az antigénnek a 35B5 antitest által megcélzott része az Omicron változatban is jelen van, jegyzik meg a kutatók.

A kutatás különösen értékesnek bizonyulhat az Omikron terjedése közepette, amely erősen mutálódott. A vezetők és a tudósok világszerte aggódnak, hogy a mutáns vírus kikerülheti a vakcina által kiváltott immunitást és a korábbi fertőzés során szerzett védettséget.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)