Sokan eszik a sütőtököt és nem is tudják mit művel a szervezettel!



Egy olyan őszi csemegét tárunk a kedves olvasó elé, ami nemcsak nagyon finom, nagyon egészséges, kisimítja a ráncokat, lassítja az öregedést, és serkenti az agyműködést, de a depressziót, levertséget is hatékonyan kezeli! Ezt az antioxidáns bombát elkészítheted levesnek, vanillinfagyival és fahéjjal igazi desszert csemege, sütve pedig finom nassolnivaló vagy főétel! És akkor hol van még a tökfőzelék?!

Nem véletlenül ismerte fel a népi gyógyászat számtalan jótékony hatását egészségünkre, mint például béltisztító hatását, vízhajtó tulajdonságát, és azt se felejtsük el, hogy potencia növelő! Már a színéről megmondhatjuk, hogy karotin tartalma jelentős, akárcsak a répának! Van benne A, B és C-vitamin, káliumtartalma vértisztító! De ez még közel sem a vége!

Fiatalító hatásának egyik forrása az antioxidáns tartalma, ami például a bőrt simítja ki, továbbá, hogy a belőle készült püré luteinben és zeaxantinban gazdag, ami a látást javítja! A béta-karotin tartalma a szív és érrendszeri megbetegedések egyik leghatékonyabb ellensége! Ha bőrünket szeretnénk megfiatalítani vele, akkor pakolásként érdemes közvetlenül alkalmazni!

A sütőtök minden bőrtípusra kiváló, különösen a fáradt vagy az érzékeny bőr szereti. Magas az A, C, E-vitamin tartalma, és gazdag ásványi anyagokban is. Lágyítja, hidratálja, ragyogóvá és élettelivé teszi a bőröd.


Száraz bőr megújítója:


Pürésítsünk le friss sütőtököt. 50ml-hez keverjünk hozzá egy tojást, és egy kávéskanálnyi mézet, és kenjük a pakolást az arcunkra. 15-20 perc után langyos vízzel öblítsük le.


Zsíros bőrre:


Pürésítsünk le friss sütőtököt. 50ml-hez keverjünk hozzá egy tojást, és egy kávéskanálnyi frissen kinyomott almalevet, és kenjük az arcunkra. 15-20 perc után langyos vízzel öblítsük le.

A sütőtököt minden bőrtípusra használhatjuk, de legfőképp a megviselt, fáradt bőr hálás érte. A vitamin tartamánál fogva ránctalanító hatása van, és puhítja a bőrt. C vitaminban is gazdag, így antioxidánsként leköti a szabad gyököket, és segít a kollagén építésben is. A sütőtökös arcmaszkok, peelingek ápolják a bőrödet, és elősegítik ezeknek a hasznos tápanyagoknak a felszívódását.

A depresszió leküzdésében főleg a benne található B6-vitamin játszik szerepet, ami nagyon erős antidepresszáns hatású. Így javítja a hangulatot és a közérzetet, közben serkenti az agyműködést! A magok is hatásosak, ugyanis L-triptofánt tartalmaznak, amely szintén használatos depresszió leküzdésében!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)