Nagyon durva, ami velem és a 77 évesen mamámmal történt ezen az “ingyenes” ételosztáson Békés megyében!Egyik olvasónk küldte be hozzánk levelét, melyet kérésére most megosztunk veletek is.


“Kedves mindenki! Békésben lakom, és mamámmal mentünk el az egyik kisebb helyi ételosztásra, amit az egyház szervezett. Mivel egy kisebb ételosztásról van szó, amit évente többször is megrendeznek, így akkora hírverést nem kapott a dolog. Ám ami velünk történt az remélem már annál inkább fog! Körülbelül úgy 30-40 ember lehetett a sorban, mikor a beteg és meglehetősen szerény körülmények között élő mamámmal beálltunk. Úgy 20 perc után sorra is jutottunk nagy éhesen, mikor is hatalmas megdöbbenésünkre az ételt akkor akarták csak odaadni, ha “adakozunk” az egyháznak 500-ft-ot!

Visszakérdeztem, tessék? Ez elvileg egy ingyenes ételosztás! Kiáltottam fel mérgemben. Igen, de csak hívőknek!- Jött vissza a felháborító pimasz válasz az ott álló idősebb úrtól. Kérdeztem tőle, hogy honnan gondolja, hogy mi nem vagyunk hívők?! Azt mondta, bizonyítsuk be, és adjunk 500ft-ot az általa képviselt egyháznak, ezek után elhiszi és a meleg ételt is elvihetjük. Hát köszöntem, de NEM! Megkérdeztem, hogy ugyan melyik egyházat képviseli, mert ilyen az életben nincs..!

Mondta, hogy a Reformátusat.. Ez lenne a Református szeretetszolgálat?! Aha, persze..! Mérgesen közöltem vele, és eljöttem az akkor már csonttá fagyott és éhes mamámmal onnan. Hazamentünk.. megetettem.. Meleg ételt szeretett volna csak… De ezt kapja az ember, ha beáll egy elvileg ingyenes ételosztásra Békésen (Békés megyében.) Ezek után már magam sem tudom, hogy ezt most tényleg az egyház szervezte-e vagy csak átverés áldozatai voltunk?! (mert állt ott pár kisbusz is Református logóval az oldalán) De egy BIZTOS! Engem, illetve a beteg 77 éves mamámat így még nem alázta meg senki sem!! Szeretném, ha ezt minél többen megosztanátok és híre menne! Remélem eljut magához az egyházhoz és a város vezetőihez is a dolog! Köszönöm mindenkinek, aki megteszi!”Nagy Szabolcs az unoka!

– Ennél nagyobb pofátlanságról még mi is régen hallottunk! Ti mit gondoltok erről? Ha úgy gondoljátok, hogy valóban felháborító, úgy kérjük segítsetek egy megosztással és adjátok tovább az unoka levelét, tudja csak meg minél több ember, mennyi átverés és aljasság történik még a karácsony közeledtével is hazánkban!


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)