Íme Orbán Viktor nagy bejelentése a bezárásról és az újabb szigorításokról!



A kormányfő péntek reggel szokás szerint a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában vendégeskedett, ahol a legújabb kormánydöntésekről, tudnivalókról számolt be.

A miniszterelnök az interjúját azzal kezdte, hogy reménykedett benne, hogy az oltási akcióhét sikeres lesz és a várakozások be is igazolódtak, aki nem oltásellenes, az ki is használta a lehetőséget. A tegnapi kabinetülésen a kormány arra jutott, hogy az oltási akcióhetet egy héttel meghosszabbítják.

A kormányfő azt mondta, hogy az akcióhéten a legtöbben a harmadik oltást veszik fel, és ez döntő jelentőségű, illetve reményt ad arra, hogy idén ne kiskarácsonyunk, hanem nagykarácsonyunk legyen. Nálunk 20-21 százalék vette fel eddig a harmadik oltást,, míg Európában ez a szám csak 6-7 százalék.

Egyelőre még ember is van elég

Minden az orvosok és ápolók hősiességén múlik. Úgy látom, hogy ők kitartanak – nyilatkozta Orbán Viktor, majd a béremelésekről beszélt. Az eszközeink megvannak, az ágyak, a lélegeztetőgépek rendelkezésre állnak. Egyelőre még ember is van elég. Emberfeletti munkát végez mindenki, hogy az egészségügy ne omoljon össze – mondta.

A zárás csak lassítás

A kormány két lábbal áll a valóság talaján, semmit sem zárok ki, de minden rosszat szeretnék elkerülni – mondta a miniszterelnök az ország lezárásáról.

A ZÁRÁS CSAK LASSÍTÁS, A MEGOLDÁS A HARMADIK OLTÁST

– tette hozzá a miniszterelnök, majd arról beszélt, hogy ő nem mond le senkiről.

Meghosszabbítják az oltási akcióhetet

Naponta 130 ezer oltást adnak be, a miniszter reménykedett ebben az eredményben. Nehéz szerinte kiismerni a magyarokat, mindig az utolsó napokon intézik az emberek az ügyeiket.

OLYAN SIKERES AZ OLTÁSI HÉT, HOGY MEGHOSSZABBÍTJUK

– mondta a miniszterelnök. Leginkább a harmadik oltást veszik fel az emberek. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy egyre többen vannak olyanok, akik két oltást vettek fel, mégis eléri őket a vírus. Ezért kell felvenni a harmadikat.

A szomszédos országok (Szlovákia, Ausztria) lezárásaival kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a megoldás a harmadik oltás, nem a lezárás.” A harmadik oltás életmentő, és nemcsak meghosszabbítja, hanem meg is erősíti a védelmet a koronavírussal szemben. Orbán szerint durva volt a német kormánynak az a mondata, hogy a járvány végére az emberek oltottak, gyógyultak vagy halottak lesznek, ezzel a hozzáállással nem lehet nekiállni, inkább azon kell dolgozni, hogy minél többen felvegyék az oltást.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy december 20-án megérkezik az első szállítmány, 130 ezer adag az 5-11 éveseknél bevethető vakcinából. A világban nagyon hosszú idő után dőlt el, hogy az 5-11 évesek olthatóak és most az egyik nagy gyógyszergyártó már azt meri mondani, hogy ajánlja a gyermekek beoltását.

Orbán Viktor a magyar egészségügy jelenlegi helyzetével kapcsolatban arról beszélt, hogy az eszközeink megvannak, a lélegeztetőkészülékek rendelkezésre állnak, és egyelőre még ember is van elég.

– A besegítő rendőrök és katonák, egészségügyben dolgozók és a közigazgatási dolgozók együttműködésével elkerülhető az egészségügyi rendszer összeomlása – mondta Orbán, aki szerint nagyságrendekkel nagyobbak a magyar egészségügyi kapacitások, mint Nyugaton és ezeket a kapacitásokat a jövőben is minimum vésztartalékként életben kell tartani.

Ezután a migrációra került a szó, melyről a kormányfő azt mondta, Magyarországot példátlan módon három irányból éri támadás: Olaszország felől, a lengyel-belarusz határon, és a balkáni útvonalról is. Több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon idén – tette hozzá, ami szerinte 100 ezer bűncselekményt elkövető ember, hiszen ezek az emberek illegális határátlépést követtek el.– Nem bezárjuk őket, hanem a kerítés másik oldalára visszavisszük őket, de ez nem tetszik az uniónak, és ők beengednék ezt a 100 ezer embert – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy az EU ostobaságot követ el, amikor nem fogadja el, hogy a határon Magyarország visszavezeti az embereket és a menekültek helyzetének elbírálását a határon kívül kell végezni. A kormányfő szerint aki szeretne belépni Magyarországra, annak el kell mennie az adott ország nagykövetségére, és ott kell beadni a papírokat. A baj pedig csak nőni fog, mert Afganisztánt naponta 30-50 ezer ember hagyja el. Nem lehet azt büntetni, aki a fizikai határvédelmet biztosítja, márpedig Orbán szerint az EU ezt teszi.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)