Íme Orbán Viktor nagy bejelentése a bezárásról és az újabb szigorításokról!A kormányfő péntek reggel szokás szerint a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában vendégeskedett, ahol a legújabb kormánydöntésekről, tudnivalókról számolt be.

A miniszterelnök az interjúját azzal kezdte, hogy reménykedett benne, hogy az oltási akcióhét sikeres lesz és a várakozások be is igazolódtak, aki nem oltásellenes, az ki is használta a lehetőséget. A tegnapi kabinetülésen a kormány arra jutott, hogy az oltási akcióhetet egy héttel meghosszabbítják.

A kormányfő azt mondta, hogy az akcióhéten a legtöbben a harmadik oltást veszik fel, és ez döntő jelentőségű, illetve reményt ad arra, hogy idén ne kiskarácsonyunk, hanem nagykarácsonyunk legyen. Nálunk 20-21 százalék vette fel eddig a harmadik oltást,, míg Európában ez a szám csak 6-7 százalék.

Egyelőre még ember is van elég

Minden az orvosok és ápolók hősiességén múlik. Úgy látom, hogy ők kitartanak – nyilatkozta Orbán Viktor, majd a béremelésekről beszélt. Az eszközeink megvannak, az ágyak, a lélegeztetőgépek rendelkezésre állnak. Egyelőre még ember is van elég. Emberfeletti munkát végez mindenki, hogy az egészségügy ne omoljon össze – mondta.

A zárás csak lassítás

A kormány két lábbal áll a valóság talaján, semmit sem zárok ki, de minden rosszat szeretnék elkerülni – mondta a miniszterelnök az ország lezárásáról.

A ZÁRÁS CSAK LASSÍTÁS, A MEGOLDÁS A HARMADIK OLTÁST

– tette hozzá a miniszterelnök, majd arról beszélt, hogy ő nem mond le senkiről.

Meghosszabbítják az oltási akcióhetet

Naponta 130 ezer oltást adnak be, a miniszter reménykedett ebben az eredményben. Nehéz szerinte kiismerni a magyarokat, mindig az utolsó napokon intézik az emberek az ügyeiket.

OLYAN SIKERES AZ OLTÁSI HÉT, HOGY MEGHOSSZABBÍTJUK

– mondta a miniszterelnök. Leginkább a harmadik oltást veszik fel az emberek. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy egyre többen vannak olyanok, akik két oltást vettek fel, mégis eléri őket a vírus. Ezért kell felvenni a harmadikat.

A szomszédos országok (Szlovákia, Ausztria) lezárásaival kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a megoldás a harmadik oltás, nem a lezárás.” A harmadik oltás életmentő, és nemcsak meghosszabbítja, hanem meg is erősíti a védelmet a koronavírussal szemben. Orbán szerint durva volt a német kormánynak az a mondata, hogy a járvány végére az emberek oltottak, gyógyultak vagy halottak lesznek, ezzel a hozzáállással nem lehet nekiállni, inkább azon kell dolgozni, hogy minél többen felvegyék az oltást.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy december 20-án megérkezik az első szállítmány, 130 ezer adag az 5-11 éveseknél bevethető vakcinából. A világban nagyon hosszú idő után dőlt el, hogy az 5-11 évesek olthatóak és most az egyik nagy gyógyszergyártó már azt meri mondani, hogy ajánlja a gyermekek beoltását.

Orbán Viktor a magyar egészségügy jelenlegi helyzetével kapcsolatban arról beszélt, hogy az eszközeink megvannak, a lélegeztetőkészülékek rendelkezésre állnak, és egyelőre még ember is van elég.

– A besegítő rendőrök és katonák, egészségügyben dolgozók és a közigazgatási dolgozók együttműködésével elkerülhető az egészségügyi rendszer összeomlása – mondta Orbán, aki szerint nagyságrendekkel nagyobbak a magyar egészségügyi kapacitások, mint Nyugaton és ezeket a kapacitásokat a jövőben is minimum vésztartalékként életben kell tartani.

Ezután a migrációra került a szó, melyről a kormányfő azt mondta, Magyarországot példátlan módon három irányból éri támadás: Olaszország felől, a lengyel-belarusz határon, és a balkáni útvonalról is. Több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon idén – tette hozzá, ami szerinte 100 ezer bűncselekményt elkövető ember, hiszen ezek az emberek illegális határátlépést követtek el.– Nem bezárjuk őket, hanem a kerítés másik oldalára visszavisszük őket, de ez nem tetszik az uniónak, és ők beengednék ezt a 100 ezer embert – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy az EU ostobaságot követ el, amikor nem fogadja el, hogy a határon Magyarország visszavezeti az embereket és a menekültek helyzetének elbírálását a határon kívül kell végezni. A kormányfő szerint aki szeretne belépni Magyarországra, annak el kell mennie az adott ország nagykövetségére, és ott kell beadni a papírokat. A baj pedig csak nőni fog, mert Afganisztánt naponta 30-50 ezer ember hagyja el. Nem lehet azt büntetni, aki a fizikai határvédelmet biztosítja, márpedig Orbán szerint az EU ezt teszi.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék