Hullani fog a pénzeső: A nyugdíjasok november közepén mintegy 250 ezer forintra számíthatnak



A Magyar Államkincstár naptára szerint november 12-én esedékes a következő nyugdíjfizetés a bankszámlával rendelkező nyugdíjasok részére. A postai kézbesítés ütemezése ettől eltérő, de akkoriban fog becsöngetni a postás is ezekre a címekre. Amiben a mostani esedékesség különbözik a többitől az évben, hogy ezúttal vastagabb lesz a boríték, és nagyobb összegű jóváírásról fog értesítést küldeni a bank a nyugdíjasoknak.

A havi rendes járandóságon felül ugyanis holnaphoz két hétre küldi el az állam a nyugdíjkorrekciót és a prémiumot is.

E két tétel együttesen kitesz mintegy 100 ezer forintot az átlagos nyugdíjban - ami jelenleg 151 ezer forint - részesülőknél. Ők tehát nagyjából 250 ezer forintot kapnak majd november közepe táján.

A kifizetéseket a kormány október hatodikán megjelent rendeletei szabályozzák. Ezek szerint a vártnál magasabb infláció miatt járó kompenzáció január és október közti időszakra eső összegét egy összegben kell elszámolni a nyugdíjasok felé, úgy, hogy természetesen a novemberre járó nyugdíj már a korrekcióval kiigazított összeg lesz. Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a rendelet értelmében a 13. havi nyugdíjra (ami idén egy heti járandóságnak felel meg) is rá kell számolni a kompenzációt. Decemberben - novemberhez hasonlóan - aztán már a megemelt nyugdíj fog megérkezni az érintettekhez, mint ahogy a jövő évi 3 százalékos nyugdíjemelést is már erre a kiegészített összegre fogják elszámolni januártól.

Mi megírtuk, a kormány korrigált

Érdemes azonban másra is felhívni a figyelmet. Idén is 3 százalékos inflációval, és ennek megfelelő mértékű nyugdíjemeléssel tervezett a kormány, de elég hamar kiderült, hogy ennél nagyobb lesz az átlagos áremelkedés mértéke.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)