DECEMBER 15-től durva szigorítás vár az oltatlanokra ebben a szakmában:December 15-től érvényes az új szigorítás.

December 15-ig van idejük az oltás felvételére a pedagógusoknak, máskülönben a kijelölt időpont után fizetés nélküli szabadságra küldik őket.Ez azt jelenti: kötelezővé tették a vakcina felvételét a tanárok számára.

A HVG birtokába jutott, a tankerületi központok által szétküldött levél szerint a határidő az első dózis felvételére vonatkozik, a második oltást az orvos határozza meg. Más kérdés, ha valaki egydózisú szert választ, azaz a Janssen vakcináját.

Amennyiben valaki oltva van, igazolnia kell az intézmény vezetőjének – számol be az Index.hu.

Aki nem oltatja be magát, azt fizetés nélküli szabadságra küldik, majd rá egy évre el is bocsáthatják, ha addig nem oltatja be magát. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy általánosan Magyarországon továbbra sem kíván a kabinet kötelező oltást elrendelni, de lehetőséget adott a munkáltatóknak arra, hogy döntsenek erről.

A Telex emlékeztet, hogy október 28-án rendelte el a kormány a kötelező oltást az állami fenntartású intézményekben, ugyanakkor az egyházi és magánfenntartású (alapítványi) iskolákban nem tették kötelezővé, azokban az intézmény vezetője dönthet erről. Ezt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) fenntartásokkal fogadta, mondván, kockázatos, ha az oltást elutasító, fizetés nélküli szabadságra küldött tanárok jó eséllyel megjelenhetnek azokban az oktatási intézményekben, ahol egyház vagy alapítvány a fenntartó.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt is kifogásolta október végén, hogy a közoktatási intézményekben még a maszkviselés sem előírt, holott az óvodába járó gyerekek és az általános iskolai tanulók 12 éves korig nincsenek beoltva, de a 12 éves kor felettiek közül is sokan nem kaptak még vakcinát.

Gulyás Gergely különösen fontosnak nevezte, hogy az állami munkatársak, akik sokakkal tartanak kapcsolatot, oltassák be magukat, ezért teszik kötelezővé például a Miniszterelnökség alá tartozó területi közigazgatásban, hogy aki kormányablakban, ügyfélszolgálatnál teljesít szolgálatot, december 15-ig, aki közvetlenül nem találkozik naponta sok emberrel, annak január 31-ig kötelező legyen az első oltás felvétele.


Forrás: index.hu


Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)